Kayak trip Polen rivier WDA 2023

De mooiste kajak trip ooit in onvergetelijke Polen

We hebben heel Polen rondgereisd en de perfecte tours voor je gemaakt

Voor wie van water en peddelen houdt biedt Polen een prachtig netwerk met uitgestrekte meren en rivieren. Uitermate geschikt voor zowel langere als kortere kajaktochten en met goede voorzieningen voor de watersporters.

KAJAK TRIP over RIVIER de WDA

De rivier de WDA is een van de rivieren die voor kajaktochten zeer geschikt is. Marcopolo Adventures bied je een vijfdaagse kajaktocht over een stukje van deze mooie rivier door prachtige natuurgebieden.

PEDDELEN IN DE NATUUR:

Tijdens een vijfdaagse kajakreis peddel je zelfstandig stroomafwaarts door de rivier de WDA in de prachtige ongerepte natuur in Polen. Deze avontuurlijke kajaktocht voert je door een smalle rivier, waarbij je ook af en toe je kajak over een boom moet tillen en door smalle doortochten moet peddelen.

Prijzen
Prijzen
Prijzen

Trip boeken

Je vliegt vanaf airport Eindhoven met Wizzair rechtstreeks op eigen gelegenheid naar Gdansk. Je wordt op het vliegveld opgehaald en vervoerd naar onze start plaats op rivier de WDA bij het plaatsje Borsk.Je kayak zal hier voor je klaar liggen.We zullen op deze aankomst dag een korte etappe maken van ongeveer 10km.Waarna we overnachten langs de rivier in de bossen

Op dag 2 gaan we na het ontbijt meteen stevig aan de slag met de langste etappe van deze trip 23 km. Je vaart door mooie natuur en de prachtige rivier WDA in de middle of knowwhere.Onderweg passeren we nog een brug en een klein dorpje. Waar we nog eventueel etens waren kunnen inslaan. Want de volgende dagen van de trip zullen we geen civilisatie tegen komen.Ook het mobiele bereik is hier minimaal.

Deze 18 km lange etappe door smalle en brede vaargeulen zal je verrassen.De tocht voert je op deze dag langs rietkragen met zicht op bekende en minder bekende (water)vogels in de prachtige natuur. Het eindigt op een geweldige plaats in de bossen voor het kamp en avond maal.

Op deze dag geniet je van een adembenemende peddeltocht. De reis gaat via een iets sneller stromende rivier door het heuvelachtige terrein van Tucholsky park. Het traject dat wordt afgelegd is ongeveer 20 kilometer lang.

Alweer de laatste etappe van onze weergaloze trip op rivier de WDA.Vandaag gaan we een afstand van 15 km afleggen tot ons eind punt nabij Bledno.Hier worden we opgehaald en overnachten op de camping van de kayak beheerder langs rivier de WDA in het plaatsje Czarna Woda.Hier is er de mogelijkheid om warm te douchen en in een huisje te overnachten.Ook kunnen we een gezellig Poolse restaurantje bezoeken met een echte Poolse keuken.

.

We zullen na een korte nacht en om 03.30 vertrekken naar het vliegveld in Gdansk om weer terug te vliegen naar Eindhoven.

test

Day 1
Day2/5

De rivier heeft een stroomsnelheid van tussen de 3 en 6 kilometer per uur, waardoor het peddelen ontspannen aanvoelt.
’s Avonds kook je op een houtvuur midden in de ongerepte natuur en slaap je in jouw zelf meegebrachte tent of hangmat op een kampeerplaats in de bossen.

De tocht van ongeveer 90 kilometer eindigt in na 5 dagen in de wildernis in Bledno.
Ben je minder avontuurlijk ingesteld? Laat je dan begeleiden door één van onze ervaren gidsen.

Wildkamperen

In Polen is wildkamperen op de meeste plekken nog goed mogelijk. Door bosbeheer speciaal aangewezen plekken mogen worden gebruikt als overnachtingsplek. Op deze plekken mag je een kampvuur maken en kan je andere kajakkers, hikers en avonturiers ontmoeten. Ook in de nationale parken en natuurreservaten kun je een tent opzetten op aangewezen plaatsen of overnachten in een van de vele jeugdherbergen.

Into the wild

Polen is bij uitstek een land voor een reis door de ongerepte natuur en de Into the wild ervaring. Een prachtig land met veel natuur en schitterende natuurreservaten. Een land waar je ongerepte oerbossen en moerassen aantreft en waar vogelaars hun hart kunnen ophalen bij het zien van vele bijzondere vogels.

Zo tref je daar nog veel ooievaarsparen, maar ook de zwarte ooievaar en kraanvogels. Ook zijn er talrijke roofvogels te spotten en met een beetje geluk zelfs de schreeuwarend, zeearend of visarend. Ook de fauna is er divers, met bijzondere wilde dieren zoals de lynx, bevers, otters en de wolf, maar ook elanden en wilde zwijnen zijn met regelmaat te spotten. De vele meren bieden een waar paradijs voor visliefhebbers.

In Polen bevinden zich ook prachtige bergen waar men de mooiste wandelingen kan maken. Er is dus heel wat moois te ontdekken in Polen, het land met veel natuur waar je avontuurlijke reizen kunt maken.

Wanneer je ervoor kiest om de kajaktrip alleen door te brengen moet je met enkele zaken rekening houden. Je krijgt uiteraard de nodige instructies en de route wordt uitgelegd. Voor je eigen veiligheid raden we aan om een telefoon mee te nemen met extra batterij of powerbank. Ook een GPS-tracker is aan te raden, wanneer men de tocht alleen aflegt.

Hoewel het een onzekere tijd is, vertrouwen we erop dat de corona-pandemie in 2021 onder controle zal zijn en gaan we ervan uit dat in de zomer van 2021 er nog weinig reisbeperkingen zullen zijn. Mochten er toch reisbeperkingen zijn, dan zullen we daar uiteraard op anticiperen.

Bij aanvang van de reis krijgt iedereen een foodpack mee. Deze foodpack bevat droge maaltijden, ontbijt, zoete en zoute snacks, energiebars en koffie- en melkpoeder. Verder kan iedereen zelf een kooktoestel en een pannetje meenemen, maar veel gezelliger is het om iedere avond deel te nemen aan de gezamenlijke avondmaaltijd bij het kampvuur. Al was het alleen maar om de prachtige reiservaringen met elkaar te delen.

Deze kajaktrip is uitstekend geschikt om kinderen mee te nemen. Zij zijn dus van harte welkom op deze avontuurlijke reis.

Iedereen wordt ’s avonds op dezelfde aanlegplek ontvangen. Dan worden de zelf meegebrachte tenten opgezet en wordt er bij het kampvuur gegeten en ervaringen uitgewisseld.

De reis vanaf vliegveld naar de startplek van de kajaktocht duurt ongeveer drie uur.

Bij het boeken van de reis kun je uiteraard bij Marcopolo Adventures een annuleringsverzekering afsluiten.

Alle overnachtingen zijn bij de prijs inbegrepen, dus je hoeft het verblijf op de kampeerplek niet afzonderlijk af te rekenen.

Alleen op dag 1 bij de B&B en op dag 3 op de camping kun je douchen en naar het toilet. Op andere dagen geniet je van natuurbaden en zoek je voor je toiletbezoek een privéplekje in de bossen.

Er is geen specifieke doelgroep. Iedereen, jong en oud, die beschikt over een avontuurlijke instelling en een gezonde conditie, kan aan deze reis deelnemen.

Deze trip boeken