Avontuurlijke 5 daagse kajak trip in Polen met gids

 • Nu tijdelijk voor € 499,- p.p.
 • Adembenemende kajak tocht van 90 km over de WDA rivier met een Gids
 • Opgedeeld in 5 etappes
 • Samen koken op openvuur (eten inbegrepen)
 • Overnachtingen op bijzondere plekken midden in de natuur

Voor wie van water en peddelen houdt biedt Polen een prachtig netwerk met uitgestrekte meren en rivieren. Onze gidsen hebben heel Polen rondgereisd en de perfecte tour voor je samengesteld. Ze begeleiden je met veel passie tijdens deze tocht.

De tocht is in totaal 90 km en die hebben we opgedeeld in 5 dagen.

Een geweldige tocht over de WDA revier en in de avond kamperen in het wild en koken op open vuur. Je slaap in een door jouw zelf meegebrachte tent of hangmat. Dit in groepen van 4 tot 10 personen onder begeleiding van een ervaren gids.

Rivier de WDA

De rivier de WDA is een van de rivieren die voor kajaktochten zeer geschikt is.
Marcopolo Adventures heeft zelf veel verschillende tochten gemaakt, maar dit gedeelte is absoluut het mooiste stuk.
De rivier heeft een stroomsnelheid van tussen de 3 en 6 kilometer per uur, waardoor het peddelen ontspannen aanvoelt.

Peddelen door de natuur:

De kajaktocht is opgedeeld 5 dagen. Iedere dag ben je tussen de 4 en 6 uur aan het peddelen door dit prachtige natuurgebied. Zo is het voor iedereen met een gezonde conditie goed te doen en is er voldoende tijd om te lunchen en te genieten van de omgeving.

Tijdens deze vijfdaagse kajakreis peddel je samen met de gids stroomafwaarts over de rivier de WDA in de prachtige ongerepte natuur van Polen.

Iedere avond overnacht je op een mooie plek in de natuur. De gids zal je begeleiden met het opzetten van je tent en het koken op openvuur.

Wildkamperen

In Polen is wildkamperen op de meeste plekken nog goed mogelijk. Door bosbeheer zijn er speciaal aangewezen plekken die mogen worden gebruikt als overnachtingsplek. Op deze plekken mag je een kampvuur maken en eten bereiden. De gids begeleid je elke middag en avond naar een mooie plek midden in de natuur. Daar helpt hij jullie ook met de lunch, het kampvuur en het avondmaal.

Polen is bij uitstek een land voor een reis door de ongerepte natuur en de Into the wild ervaring. Een prachtig land met veel natuur en schitterende natuurreservaten. Een land waar je ongerepte oerbossen en moerassen aantreft en waar vogelaars hun hart kunnen ophalen bij het zien van vele bijzondere vogels.

Zo tref je daar nog veel ooievaarsparen, maar ook de zwarte ooievaar en kraanvogels. Ook zijn er talrijke roofvogels te spotten en met een beetje geluk zelfs de schreeuwarend, zeearend of visarend.

Ook de fauna is er divers, met bijzondere wilde dieren zoals de lynx, bevers, otters en de wolf, maar ook elanden en wilde zwijnen zijn met regelmaat te spotten. Uiteraard kent de gids de omgeving door en door en worden er geen onnodige risico’s genomen.

Verder bied de omgeving ook een waar paradijs voor visliefhebbers.

Datum opties

Voor nu hebben we 3 datums geselecteerd voor deze unieke reis. Als deze datums vol raken zullen we proberen meer datums toe te voegen. Als je met een groep van minimaal 4 personen bent en de voorkeur hebt voor een andere datum neem dan even contact met ons op.

1 t/m 6 juni

6 t/m 11 Juli

3 t/m 8 Augustus

Rond +/- 9:00 word je vanaf het vliegveld of het station in Gdansk opgehaald en vervoerd naar onze start plaats aan de rivier de WDA bij het plaatsje Borsk. Hier zal je hartelijk ontvangen worden door de gids, kan iedereen kennis maken met de groep en krijg je duidelijke instructies voor de tocht. Na een eenvoudige lunch zal je kajak voor je klaar liggen en starten we gezamenlijk met een korte etappe van ongeveer 10km. Daar zullen we arriveren op de eerste stop. Dit is een mooie kampeerplek langs de rivier in de bossen. De gids zal jullie begeleiden met het opzetten van de tenten, het maken van vuur en het bereiden van de maaltijd. Na een gezellige avond en de laatste marshmallow gaan wel lekker slapen.

Op dag 2 gaan we na het ontbijt meteen stevig aan de slag met de langste etappe van deze trip 23 km. We varen dan echt in de middle of knowwhere, over de prachtige rivier de WDA dwars door de mooie natuur. Waar we ook een mooie lunchstop maken. Onderweg passeren we dan nog nog een bijzondere brug en een klein dorpje. waar we nog wat laatste boodschappen inslaan. Want de volgende dagen van de trip zullen we geen civilisatie tegen komen. Ook het mobiele bereik is hier minimaal. Een stukje verder gaan we ook ons kamp opzetten, samen koken en overnachten.

Na een gezamenlijk ontbijt ruimen we onze kampplaats weer op en starten we met de 18 km lange etappe van die dag. De tocht voert je langs rietkragen met zicht op bekende en minder bekende (water)vogels in de prachtige natuur. Waar we wederom een bijzondere lunchstop zullen maken. daarna gaan we weer verder en zal je verrassen hoe de rivier wisselend van breed naar heel smal gaat. De etappe eindigt op een geweldige plaats in de bossen, voor het kamp en avond maal.

Na het ontbijt ruimen we de kampplaats weer netjes op en starten we de etappe van 20 kilometer. Op deze dag geniet je van een adembenemende peddeltocht. Je zal merken dat de rivier hier wat sneller stroomt door het heuvelachtige terrein van Tucholsky park. Deze avond overnacht je wederom op een prachtige plek midden in de natuur en zullen we gezamenlijk weer een heerlijke maaltijd bereiden op openvuur.

Alweer de laatste etappe van onze weergaloze trip op rivier de WDA. Na het ontbijt gaan we een afstand van 15 km afleggen tot ons eind punt nabij Bledno. Hier worden we opgehaald en naar het plaatsje Czarna Woda gebracht. Deze avond zullen we een gezellig Poolse restaurantje bezoeken met een echte Poolse keuken. Op de camping is het mogelijkheid om warm te douchen en kunnen we in een authentiek huisje overnachten.

.

Voor de gene die met het vliegtuig terug gaan zullen we helaas al na een korte nacht om 03.30 vertrekken naar het vliegveld in Gdansk om weer terug te vliegen naar Eindhoven. Is je terugreis met de bus of trein dan is de transfer in overleg. En als je met eigen vervoer gaat kun je zelf bepalen hoe laat je verrekt.

 • Transfer van en naar je aankomst/vertrek
 • Kajak voor 2 personen, een tonnetje en zwemvesten
 • Gids voor 5 dagen
 • Basis eten en drinken inclusief de materialen voor de bereiding
 • Afscheidsdiner in lokaal restaurant met echte Poolse keuken
 • Laatste overnachting op de camping in authentiek huisje

De complete 6 daagse kajak reis kost € 495,- p.p.

 • Tent
 • Slaap matje
 • Slaapzak
 • Waterschoenen
 • Zaklamp
 • Powerbank
 • E.v.t. een hengel

Vervoer

Er zijn meerdere manieren om op onze locatie te komen.

Met het vliegtuig. De vliegreis naar Gdansk dien je zelf te boeken, maar we komen je dan gratis bij het vliegveld ophalen en brengen je naar de start locatie. Tip; vanuit Eindhoven kan je met Wizzair voordelig rechtstreeks naar Gdansk vliegen.

Met de trein. De treinreis naar Gdansk dien je zelf te regelen, maar we komen je dan gratis bij het station ophalen en brengen je naar de start locatie.

Met de (Flix)bus. De busreis naar Gdansk dien je zelf te regelen, maar we komen je dan gratis bij het station ophalen en brengen je naar de start locatie.

Met eigen vervoer. Is deze kajak trip een onderdeel van een langere vakantie, of kom je gewoon liever op eigengelegenheid dan kun je zelf naar de start locatie komen en hier gratis parkeren.

Kajaktrip boeken

Wat leuk dat je deel wilt nemen aan de kajak reis in Polen. Deze reis is nu nog te boeken voor € 499,- p.p. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Na het definitief boeken vragen we je een aanbetaling van 25% te doen, het resterende bedrag dien je dan 6 weken voorafgaand aan de reis te voldoen.

 • MM slash DD slash JJJJ
 • Geef hier aan met hoeveel personen je de reis wilt boeken
 • Zo weten we of en zo ja welke transfer we voor je dienen te regelen
  Geef hier aan welke datum je voorkeur heeft

Meer informatie

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze avontuurlijke kajak reis in Polen. Heb je vragen over deze reis, vul het onderstaande formulier dan in of bel ons op +31 (0) 613 513 797 we helpen je graag.


FAQ – Veel gestelde vragen

De gids is zeer ervaren, kent het gebied door en door en begeleid jullie de hele tocht en geeft alle nodige instructies. De gids is EHBO gecertificeerde en er is een EHBO kit aanwezig. Ook is er altijd iemand bereikbaar ingeval van nood. Voor de zekerheid raden we je wel aan om een telefoon mee te nemen met extra batterij of powerbank.

De corona maatregelen zijn op dit moment volledig afgeschaft en we verwachten niet dat de maatregelen deze zomer terug zullen komen. Mochten er toch reisbeperkingen zijn, dan zullen we daar uiteraard op anticiperen. Ook is de reis verzekerd indien deze door dergelijke maatregelen niet door zou kunnen gaan.

Bij aanvang van de reis krijgt iedereen een foodpack mee. Deze foodpack bevat de ingrediënten voor het ontbijt, de lunch en de maaltijden en zoete en zoute snacks, energiebars en koffie- en melkpoeder. Je kan zelf een kooktoestel en een pannetje meenemen, maar het is veel gezelliger om iedere avond gezamenlijk de avondmaaltijd op het kampvuur te bereiden. Al is het maar om de prachtige reiservaringen met elkaar te delen. De gids helpt hierbij en heeft hiervoor de benodigde materialen bij.

Deze kajaktrip is avontuurlijk en met respect voor de natuur, maar mede door de begeleiding ook uitstekend geschikt voor het hele gezin. De rivier, de natuur en het survivallen bieden voldoende uitdagingen waarmee ook de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Even echt tijd voor elkaar. Wel adviseren we een minimum leeftijd van 8 jaar.

De hele groep wordt met de lunch en ’s avonds naar dezelfde aanlegplek begeleid. Daar word dan gezellig samen geluncht, worden de zelf meegebrachte tenten opgezet en wordt er bij het kampvuur gekookt, gegeten en alle bijzondere ervaringen uitgewisseld.

Als we je ophalen vanaf het vliegveld, of het station dan duurt de reis naar de startplek van de kajaktocht nog ongeveer drie uur.

Bij het boeken van de reis kun je uiteraard bij Marcopolo Adventures ook een annuleringsverzekering afsluiten.

Alle overnachtingen zijn bij de prijs inbegrepen, dus je hoeft het verblijf op de kampeerplek niet afzonderlijk af te rekenen.

Alleen op dag 1 bij de B&B en op dag 5 op de camping kun je douchen en naar het toilet. Op andere dagen geniet je van natuurbaden en zoek je voor je toiletbezoek een privéplekje in de bossen.

Er is geen specifieke doelgroep. Iedereen, jong en oud, die beschikt over een avontuurlijke instelling en een gezonde conditie, kan aan deze reis deelnemen. We adviseren wel de leeftijd v.a. 8 jaar

De gids is zeer ervaren, kent het gebied door en door en begeleid jullie de hele tocht en geeft alle nodige instructies. De gids is EHBO gecertificeerde en er is een EHBO kit aanwezig. Ook is er altijd iemand bereikbaar ingeval van nood. Voor de zekerheid raden we je wel aan om een telefoon mee te nemen met extra batterij of powerbank.

Deze trip boeken